Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Βραβείο Pride of Australia σε ομογενή γιατρό

pathfinder.gr->ant1

To βραβείο Pride of Australia έλαβε ο ομογενής γιατρός ογκολόγος Δρ. Γεώργιος Κανουράκης, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην κοινότητα του Μπαλαράτ. Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση από τη μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα της Αυστραλίας.

«Ο Δρ. Κανουράκης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε γιατρό», είπε ο διευθύνων σύμβουλος των εφημερίδων «Χέραλντ Σαν» και «Γουίκλι Τάιμς», Πίτερ Μπλάντεν, που έχουν δημιουργήσει το συγκεκριμένο θεσμό για τους νικητές, του οποίου ψηφίζουν οι αναγνώστες.

«Κάθε δεκαπενθήμερο επισκέπτεται εθελοντικά τους ασθενείς του στα σπίτια τους για να τους εξετάσει. Η προσφορά του στην επαρχιακή Βικτώρια και στους ασθενείς του είναι τεράστια», λέει ο κ. Μπλαντέλ.

Ο Δρ Κανουράκης, από την πλευρά του, μετά την αναγνώριση των υπηρεσιών του και την βράβευσή του, δήλωσε στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου» ότι το βραβείο ήταν στην κυριολεξία κάτι που ποτέ δεν περίμενε. «Τη δουλειά μου έκανα πάντα και τίποτε παραπάνω. Δεν ήθελα να αναγκάζω τους ασθενείς μου να ταξιδέψουν στη Μελβούρνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Κανουράκης.

Να αναφέρουμε ότι ο Δρ Κανουράκης σπούδασε, αρχικά, στη Μελβούρνη και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως παιδίατρος-ογκολόγος στο Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης. Στη συνέχεια, έφυγε για δύο χρόνια στην Βοστόνη όπου και ασχολήθηκε με την έρευνα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Μετέπειτα, αποφάσισε να εργαστεί στην επαρχία και να ασχοληθεί με ενήλικες ασθενείς, ενώ από το 1996 εργάζεται στο Μπαλαράτ.

L.A. : Συγχαρητήρια!!! Άξιζε να σε αναζητήσω.....

http://www.prideofaustralia.com.au/pastwinners_2009_vic.html

care and compassion medal
George Kannourakis
George Kannourakis
In an area where public transport is limited, Ballarat’s favourite oncologist, Professor George Kannourakis, has returned good old fashion service to each and every one of his patients. Instead of getting cancer patients to come to him, George lightens the load by driving to his patients every fortnight. George is more than happy to take his work home with him, often working above and beyond what his patients expect of him. Patients say he refuses to rush, is always smiling and is always pleased to be helping in any way he can.

Δεν υπάρχουν σχόλια: