Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Βραβείο Pride of Australia σε ομογενή γιατρό

pathfinder.gr->ant1

To βραβείο Pride of Australia έλαβε ο ομογενής γιατρός ογκολόγος Δρ. Γεώργιος Κανουράκης, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην κοινότητα του Μπαλαράτ. Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση από τη μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα της Αυστραλίας.

«Ο Δρ. Κανουράκης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε γιατρό», είπε ο διευθύνων σύμβουλος των εφημερίδων «Χέραλντ Σαν» και «Γουίκλι Τάιμς», Πίτερ Μπλάντεν, που έχουν δημιουργήσει το συγκεκριμένο θεσμό για τους νικητές, του οποίου ψηφίζουν οι αναγνώστες.

«Κάθε δεκαπενθήμερο επισκέπτεται εθελοντικά τους ασθενείς του στα σπίτια τους για να τους εξετάσει. Η προσφορά του στην επαρχιακή Βικτώρια και στους ασθενείς του είναι τεράστια», λέει ο κ. Μπλαντέλ.

Ο Δρ Κανουράκης, από την πλευρά του, μετά την αναγνώριση των υπηρεσιών του και την βράβευσή του, δήλωσε στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου» ότι το βραβείο ήταν στην κυριολεξία κάτι που ποτέ δεν περίμενε. «Τη δουλειά μου έκανα πάντα και τίποτε παραπάνω. Δεν ήθελα να αναγκάζω τους ασθενείς μου να ταξιδέψουν στη Μελβούρνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Κανουράκης.

Να αναφέρουμε ότι ο Δρ Κανουράκης σπούδασε, αρχικά, στη Μελβούρνη και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως παιδίατρος-ογκολόγος στο Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης. Στη συνέχεια, έφυγε για δύο χρόνια στην Βοστόνη όπου και ασχολήθηκε με την έρευνα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Μετέπειτα, αποφάσισε να εργαστεί στην επαρχία και να ασχοληθεί με ενήλικες ασθενείς, ενώ από το 1996 εργάζεται στο Μπαλαράτ.

L.A. : Συγχαρητήρια!!! Άξιζε να σε αναζητήσω.....

http://www.prideofaustralia.com.au/pastwinners_2009_vic.html

care and compassion medal
George Kannourakis
George Kannourakis
In an area where public transport is limited, Ballarat’s favourite oncologist, Professor George Kannourakis, has returned good old fashion service to each and every one of his patients. Instead of getting cancer patients to come to him, George lightens the load by driving to his patients every fortnight. George is more than happy to take his work home with him, often working above and beyond what his patients expect of him. Patients say he refuses to rush, is always smiling and is always pleased to be helping in any way he can.

Ορκίστηκε η πρώτη απόφοιτος κινηματογραφίας του ΑΠΘ

enet.gr

Ορκίστηκε χθές η πρώτη απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών, που λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την Πηνελόπη Μπούσκα, που παρέλαβε το πτυχίο της σε ειδική τελετή, στην αίθουσα συνεδριάσεων, παρουσία του πρύτανη Αναστάσιου Μάνθου, του κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργου Κατσάγγελου, του προέδρου του Τμήματος Κινηματογράφου Νίκου Τσινίκα και συμφοιτητών της.


Η Πηνελόπη Μπούσκα είχε περάσει στη Σχολή Κινηματογράφου το 2004 και είναι η πρώτη που αποφοίτησε. Οι επόμενοι απόφοιτοι αναμένεται να ορκιστούν το Σεπτέμβριο. Όπως ανέφερε η ίδια, σκοπεύει να συνεχίσει της σπουδές της, με μεταπτυχιακό στον ίδιο τομέα.

Καλοκαίρι στο βυθό

enet.gr

Αυξάνονται και πληθύνονται εκείνοι για τους οποίους θάλασσα δεν σημαίνει μόνο κολύμπι, ηλιοθεραπεία και... ουζάκι δίπλα στο κύμα, αλλά και περιήγηση στις ομορφιές που κρύβει ο βυθός. Η αυτόνομη κατάδυση, ενασχόληση παρεξηγημένη τόσο από τους πολίτες, που θεωρούν ότι πρόκειται για κάτι δύσκολο και επικίνδυνο, όσο και από την πολιτεία, που
μέχρι πρόσφατα τη συνέδεε με την αρχαιοκαπηλία και την απαγόρευε, κερδίζει συνεχώς νέους φίλους. Αποτελεί το επίκεντρο ενός ραγδαία αναπτυσσόμενου τομέα της διεθνούς, αλλά και εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας.


Ο Κωνσταντίνος Ευστρατίου, εκπαιδευτής, σπεύδει να διαλύσει το μύθο που θέλει την αυτόνομη κατάδυση, με μπουκάλα δηλαδή, να αποτελεί εξτρίμ σπορ και ν' απευθύνεται σε λίγους και τολμηρούς. “Στο εξωτερικό, η κατάδυση είναι μια πολύ απλή, καθημερινή και προσιτή δραστηριότητα για τον απλό κόσμο”, σημειώνει. Τα λόγια του φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της PADI, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού οργανισμού παγκοσμίως, σύμφωνα με τον οποίο περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι κάθε χρόνο αποκτούν πτυχίο καταδύσεων.

Όπως τονίζει, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τολμήσει κανείς την πρώτη βουτιά, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια αλλαγή νοοτροπίας απέναντι στη θάλασσα. Το 70% του πλανήτη βρίσκεται κάτω από το νερό και από αυτό, γνωρίζουμε τι κρύβει μόλις το 10%. Το φυσικό περιβάλλον και η βιοποικιλότητα στους βυθούς εντυπωσιάζουν. Η χλωρίδα και η πανίδα στις ελληνικές θάλασσες είναι πλούσια, ενώ κρύβουν θησαυρούς, από τα τροπικά νερά της Κρήτης, έως τα υποθαλάσσια σπήλαια της Σαντορίνης. Ακόμη και άνθρωποι που έχουν βουτήξει στα πλέον εξωτικά μέρη της υφηλίου, βγαίνουν από το νερό με ένα χαμόγελο στα χείλη τους, μας λέει ο Κ. Ευστρατίου.

Όσον αφορά στην -απαραίτητη- εκπαίδευση, ένας αρχάριος μπορεί να πάρει μια γεύση εύκολα και χωρίς να ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα, καθώς οι περισσότερες σχολές προσφέρουν ένα εισαγωγικό πρόγραμμα - “δοκιμή”, που αποκαλούν “Discover Scuba Diving”. Ο μαθητής εξοικειώνεται με τη βασική θεωρία των καταδύσεων και τον καταδυτικό εξοπλισμό και κάνει μια βόλτα στα ρηχά νερά, σε βάθος το πολύ πέντε - έξι μέτρων, παρέα με τον εκπαιδευτή του.

Εάν αποφασίσει να συνεχίσει, θα περάσει από θεωρητική εκπαίδευση διάρκειας οκτώ ωρών και θα κάνει οκτώ πρακτικές βουτιές στη θάλασσα, ξεκινώντας από τα ρηχά και αυξάνοντας σταδιακά το βάθος. Στο τέλος της εκπαίδευσης είναι πια πιστοποιημένος από παγκοσμίως αναγνωρισμένους οργανισμούς. Μπορεί να συμμετέχει σε οργανωμένες εκδρομές, που κάνουν ή σχολές ή να βουτά με τον παρτενέρ του.

Στην αυτόνομη κατάδυση δεν βουτά ποτέ κανείς μόνος, αλλά πάντοτε σε ζευγάρια ή ομάδες. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ασφαλές χόμπι, διευκρινίζει ο Κ. Ευστρατίου, αλλά σε περιβάλλον στο οποίο δεν είμαστε πλασμένοι να ζούμε. Η κατάδυση με παρέα έχει όμως και άλλα οφέλη, καθώς έχουμε κάποιον να μοιραστούμε την εμπειρία μας και να συζητήσουμε όσα είδαμε κάτω από το νερό.

Ένας ακόμη μύθος γύρω από την κατάδυση έχει να κάνει με το κόστος του εξοπλισμού. Ένας πιστοποιημένος δύτης δεν χρειάζεται να αγοράσει τίποτα και μπορεί να αναχωρήσει για τις διακοπές του χωρίς εξοπλισμό. Όλες οι καταδυτικές σχολές νοικιάζουν τα απαραίτητα και διοργανώνουν εκδρομές. Εάν κάποιος επιθυμεί, παρόλα αυτά να έχει το δικό του εξοπλισμό, μπορεί να ξεκινήσει από ένα σετ καλών πέδιλων και αναπνευστήρα, με κόστος περί τα 100 με 150 ευρώ, να αγοράσει στολή, πληρώνοντας 150 με 300 ευρώ και αν γίνει... φανατικός του σπορ να αγοράσει το δικό του εξοπλισμό scuba (φιάλη, ρυθμιστής πίεσης, κλπ).