Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009

Ένα από τα πέντε καλύτερα προγράμματα που ολοκληρώθηκαν...

news.pathfinder.gr->ANT1

Ως ένα από τα πέντε καλύτερα προγράμματα, που ολοκληρώθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση την περίοδο 2007 - 2008, αναδείχτηκε το Life - Φύση (2002 - 2007) για την Προστασία και Διατήρηση Ειδών Πουλιών Προτεραιότητας στη λίμνη Μικρή Πρέσπα, το οποίο υλοποίησαν η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών και το WWF Ελλάς.

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε την Παρασκευή στον οικισμό Πύλη του δήμου Πρεσπών, παρουσία του δημάρχου, εκπροσώπων των υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η άμεση αύξηση του πληθυσμού των πουλιών στην περιοχή, η κατασκευή φράγματος για τη ρύθμιση της στάθμης των υδάτων, η ικανοποίηση των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργητών και των κτηνοτρόφων, αλλά και η αποκατάσταση περίπου χιλίων στρεμμάτων υγρών λιβαδιών, στα οποία βρίσκουν τροφή και φωλιά μεγάλοι πληθυσμοί πουλιών και ψαριών.

Οικολογική κατασκήνωση «ελεύθερης διαβίωσης» στη Σαμοθράκη

ert3.gr

Μια ευκαιρία να δημιουργήσουν διακοσμητικά έργα από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, να φτιάξουν μόνοι τους καλλυντικά από αγνά συστατικά, να ζωγραφίσουν, να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να κοιμηθούν κάτω από το φως του φεγγαριού θα έχουν από αυτή την Κυριακή οι συμμετέχοντες στην... (Η συνέχεια http://news.pathfinder.gr/ecology/563021.html)

L.A.: Μας γεμίζει χαρά και ελπίδα το γεγονός ότι πραγματοποιούνται όλο και περισσότερες εκδηλώσεις ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση προς το περιβάλλον. Καταλαβαίνουμε πλέον ότι είναι η ασπίδα που μας περι-βάλλει και μας προστατεύει. Άρα ότι πράττουμε για το περιβάλλον μας, στη ουσία το κάνουμε για εμάς τους ίδιους και τις ψυχές (τα παιδιά μας) που θα φέρουμε να ζήσουν σε αυτό το περιβάλλον!

Μπορούμε μαζί να καταφέρουμε ότι αποτέλεσμα μοιάζει αδύνατο για τον καθένα μόνο του!!!

Φεστιβάλ μουσικής και πυροτεχνημάτων

news.pathfinder.gr->Klaus-Dietmar Gabbert - EPA
Ένα λαμπερό θέαμα προσέφεραν τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα που έσκασαν στον ουρανό του πρώην αεροδρομίου, Tempelhof, στο Βερολίνο στα πλαίσια του φεστιβάλ Μουσικής και Πυροτεχνημάτων, που θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουλίου.

L.A.: Στη φωτογραφία κάτω, εκεί όπου είναι τα μπλε χρώματα, είναι η ορχήστρα!!! Καταπληκτικό μουσικοοπτικό θέαμα!

Δείτε εδώ σχετικά βίντεο: 1 2

Aθλητικό οικολογικό σχολείο λειτουργεί στα Χανιά

ert3.gr
Σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Νέας Χώρας προχώρησαν την Τετάρτη 8/7 τα παιδιά που παρακολουθούν τα μαθήματα του ολοημέρου αθλητικού - οικολογικού σχολείου του δήμου Χανίων. Η πρωτοβουλία είχε συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα.

"Τις τελευταίες ημέρες είχαμε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και σήμερα είχαμε ένα συμβολικό καθαρισμό της παραλίας, ώστε τα παιδιά να σκεφθούν και να αγαπήσουν το περιβάλλον", δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού αθλητικού οργανισμού Γιώργος Ζουμαδάκης.

Το ολοήμερο οικολογικό -αθλητικό σχολείο λειτουργεί όλη την καλοκαιρινή περίοδο από τις 7 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Φιλοξενεί σε 3 περιόδους από 170 παιδιά. Κάθε περίοδος διαρκεί 20 ημέρες και κοντά στα παιδιά βρίσκονται 12 πτυχιούχοι γυμναστές που αναλαμβάνουν από 12-15 παιδιά και 2 ακόμα άτομα που φροντίζουν τα πάντα γύρω από την εκπαίδευσή τους.

Στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών υπάρχει το κολύμπι στη θάλασσα, αθλοπαιδιές σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και μαθήματα οικολογικού περιεχομένου.