Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Δορυφόροι βλέπουν... το τσουνάμι από τη σκιά του

enet.gr

Οι δορυφόροι μπορούν με τα ραντάρ τους έγκαιρα να εντοπίσουν το θαλάσσιο «μέτωπο» που δημιουργεί ένα τσουνάμι, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματικότερους τρόπους ανίχνευσης των γιγάντιων καταστροφικών κυμάτων, έτσι ώστε να δίνονται σωτήριες προειδοποιήσεις στους παραθαλάσσιους πληθυσμούς.

Η ανακάλυψη ανατρέπει τη μέχρι σήμερα επικρατούσα αντίληψη ότι... (Διαβάστε περισσότερα στο... http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=65712)

Φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής στην Κρήτη

enet.gr

Αρχίζει μεθαύριο το φεστιβάλ με παραδοσιακή ης Κρήτης στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Κορυφαίοι μουσικοί και του νησιού όπως οι Ρός Ντέιλι, Βασίλης, Σταυρακάκης,, Σπυριδούλα Τουτουδάκη, Ψαρογιώργης,, Μπάμπης Γαργανουράκης, Λεωνίδας Κλάδος, Ψαραντώνης, Ψαρογιάννης, Σπύρος Σηφογιωργάκης, ο Σύλλογος "Νέα Κυδωνία" για τα ριζίτικα και δεκάδες άλλοι καλλιτέχνες πάνε κόντρα στο ρεύμα της εύπεπτης διασκέδασης και ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο ψυχαγωγίας και ανάτασης με βάση την παράδοση. Το Φεστιβάλ της Κρήτης τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και της ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου.

Αναβαθμίζεται η παραποτάμια ζώνη του Αλιάκμονα

enet.gr

Στη σύσταση μιας μη κερδοσκοπικής εταιρίας αποστολή της οποίας θα είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση του αγροτουριστικού προϊόντος στην παραποτάμια ζώνη του Αλιάκμονα στο νομό Ημαθίας, προσανατολίζονται να προχωρήσουν τουριστικοί φορείς της περιοχής.


Σύμφωνα με τον γ.γ. του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος (ΣΕΑΓΕ), Δημήτρη Μιχαηλίδη, η προς σύσταση εταιρία θα φέρει την επωνυμία "Γεωγραφικό Δίκτυο Ποιότητας Βεργίνα". Βασικός στόχος θα είναι να συντονίσει δράσεις και ενέργειες, ώστε τα προϊόντα της περιοχής -ιδίως τα παραδοσιακά να αποκτήσουν "καλό όνομα" και αναγνωρισιμότητα και η αξία τους να αυξηθεί ενώ η περιοχή να προσελκύσει περισσότερους πελάτες - και άρα έσοδα. Ήδη, έχει συσταθεί πενταμελής ομάδα πρωτοβουλίας, που θα συντονίσει τις ενέργειες σύστασης της εταιρίας

Η μεγαλύτερη έκλειψη του 21ου αιώνα!!!

Την Τετάρτη 22-07-2009 η μεγαλύτερη σε διάρκεια έκλειψη σελήνης έγινε ορατή από την Δυτική Ινδία.

Δείτε το βίντεο... http://www.youtube.com/watch?v=nKTj1b3jOD8