Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Αθήνα -Επίσκεψη και βράβευση ελληνομαθών φοιτητών του Προγράμματος ΘΥΕΣΠΑ στη Βουλή

omogeneia.ana-mpa.gr


Τη Βουλή των Ελλήνων επισκέφθηκαν φοιτητές και καθηγητές του Προγράμματος Θερινών Υποτροφιών Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΘΥΕΣΠΑ) μαζί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Χρήστο Κίττα και τον Γενικό Γραμματέα του Πανεπιστημίου και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Προγράμματος κ. Παναγιώτη Κοντό, καθώς και φοιτητές Ελληνικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του Προγράμματος κ. Λιάνα Θεοδωράτου και καθηγητές τους.

Τους 296 φοιτητές του προγράμματος ΘΥΕΣΠΑ, τους 32 φοιτητές του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και τους καθηγητές τους χαιρέτισε από το βήμα της Αίθουσας Συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος στη συνέχεια βράβευσε τη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης κ. Λεμονιά Στρούμπου που αρίστευσε σε διαγωνισμό με θέμα «Η αξία της Δημοκρατίας στην αρχαιότητα και σήμερα». Ας σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης εντάσσεται και η Έδρα Δημοκρατίας που ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από τη Βουλή των Ελλήνων.

Στην εκδήλωση παρευρέθη, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, καθηγητής κ. Ευάγγελος Χρυσός.