Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Επιστρέφουν νικήτριες οι καθαρίστριες του ΙΚΑ

magnesianews.gr

Ήρθαν σε συμφωνία με το νέο εργολάβο και επαναπροσλήφθηκαν

Μετά από ένα γεμάτο δεκαήμερο κινητοποιήσεων και αποχής από τα καθήκοντά τους, στις θέσεις εργασίας τους θα ξαναβρέθηκαν και πάλι από σήμερα οι απολυμένες καθαρίστριες του ΙΚΑ Βόλου, μετά την επαναπρόσληψή τους και τη συμφωνία στην οποία ήλθαν με το νέο εργολάβο, που ανέλαβε τα καθήκοντα της καθαριότητας του κτηρίου του τοπικού Ιδρύματος.

Οι εννέα καθαρίστριες του ΙΚΑ Βόλου, προς το παρόν θα απασχολούνται καθημερινά σε 5ωρη και 7ωρη βάση, ενώ σύμφωνα με δέσμευση της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ με την οποία εκπρόσωποι των καθαριστριών είχαν την προηγούμενη Παρασκευή συνάντηση στην Αθήνα, θα εγκριθεί συμπληρωματικό ποσό προς τον εργολάβο, προκειμένου οι ώρες εργασίας τους να επανέλθουν σε εκείνες που ίσχυαν μέχρι πρότινος, χωρίς να υπάρχει περικοπή μισθών και χωρίς να χάνεται το δικαίωμα στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

Πάντως έντονη ήταν η αναστάτωση που υπήρχε χθες το πρωί στις τάξεις των καθαριστριών λόγω της απουσίας της διευθύντριας του ΙΚΑ Βόλου, αλλά και στη φημολογία που διέρρεε ότι προς το νέο εργολάβο ασκούνταν πιέσεις προκειμένου να μην προχωρήσει στην υπογραφή νέων συμβάσεων με τις καθαρίστριες παρά μόνον με μειωμένα ωράρια.

Κάτι που βέβαια ούτε οι ίδιες ήθελαν να ακούσουν, αλλά και έδειχναν την αποφασιστικότητά τους σ’ αυτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

Οι καθαρίστριες πάντως διαπίστωναν από την πλευρά τους πως τελείως διαφορετικές και προς τη θετική κατεύθυνση ήταν οι προθέσεις του νέου εργολάβου απέναντί τους, ενώ ο ίδιος νωρίς το μεσημέρι είχε συνάντηση με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, από το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, του ζητήθηκε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που θα αναλάμβανε.

Τώρα οι καθαρίστριες του ΙΚΑ θα περιμένουν προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας την ολοκλήρωση των διαδικασιών προκειμένου να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις εργασίας τους, ενώ όπως τονίζουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίς τη δευτέρα το απόγευμα, παρά τη θετική αυτή εξέλιξη για το μέλλον τους παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα.

«Ο αγώνας του σωματείου μας συνεχίζεται σε όλους τους χώρους δουλειάς, για τις ώρες δουλειάς, τα νόμιμα μεροκάματα, για τα βαρέα και ανθυγιεινά που η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αυθαιρεσία και την τρομοκρατία. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά χωρίς τη μεσολάβηση εργολάβων και δουλεμπόρων», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των καθαριστριών.


L. A.: Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ κορίτσια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: