Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Όσοι πίνουν γάλα, ζουν περισσότερο

pathfinder.gr->ert3.gr

Το γάλα προσθέτει χρόνια ζωής. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας Βρετανών επιστημόνων, που διαπίστωσε ότι όσοι πίνουν γάλα τακτικά, μειώνουν κατά 15% - 20% τις πιθανότητές τους να πεθάνουν από καρδιά, εγκεφαλικό, καρκίνο ή διαβήτη.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές των πανεπιστημίων Ρίντινγκ, Κάρντιφ και Μπρίστολ, με επικεφαλής τον καθηγητή Πίτερ Έλγουντ, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of the American College of Nutrition».

Επειδή ορισμένες φορές το γάλα έχει κατηγορηθεί ως ανθυγιεινή τροφή, η έρευνα μελέτησε κατά πόσον τα οφέλη του γάλακτος υπεραντισταθμίζουν τους όποιους κινδύνους από την κατανάλωσή του.

Για πρώτη φορά μια επιστημονική μελέτη εκτίμησε σφαιρικά τα οφέλη και τους κινδύνους για την εμφάνιση μιας ασθένειας λόγω του γάλακτος.

Η έρευνα αξιολόγησε τα στοιχεία από 324 προηγούμενες μελέτες που αφορούσαν την κατανάλωση γάλακτος.

Το συμπέρασμα ήταν ότι τελικά η αυξημένη κατανάλωση γάλακτος προσδίδει συγκριτικό πλεονέκτημα επιβίωσης, με άλλα λόγια αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι το γάλα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ή επιδείνωσης κάποιας χρόνιας ασθένειας, με εξαίρεση τον καρκίνο του προστάτη.

1 σχόλιο:

ΚΑΙΤΗ ΓΚΙΑΛΗ είπε...

Tο σύστημα BIOBAY.GR www.biobay.gr αποτελεί ένα ασφαλές μέσο βελτιωμένων συναλλαγών χονδρικης πώλησης ελληνικών προϊόντων.
Μέσω του συστηματος οι αγοραστές μπορούν να προμηθευτούν με ασφάλεια ελληνικά προϊόντα κατευθείαν από τους παραγωγούς - μεταποιητές. Οι παραγωγοί - μεταποιητές έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν με ακριβη στοιχεία και να πουλησουν τα προϊόντα τους σε νέες αγορές.
Tο underLab ασχολείται με την κατασκευη διαδικτυακών εφαρμογών (internet) από τη δεκαετία του ΄90. Όλα αυτά τα χρόνια οι πελάτες του underlab είναι κυρίως τυπικές μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρησεις της Θεσσαλονίκης. Εδώ και πολλά χρόνια είχαμε την ιδέα να φέρουμε σε άμεση επαφη τους παραγωγούς ποιοτικών προϊόντων με τις επιχειρησεις εμπορίας αυτών των προϊόντων. Αυτη άλλωστε είναι και η λογικη του σύγχρονου εμπορίου μέσω του ίντερνετ.
Για την υλοποίηση της ιδέας ξεκίνησε και η συνεργασία με την Tεχνολόγο Γεωπόνο κ. Αικατερίνη Γκιάλη, η οποία από το 2003 έως σημερα έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση σημαντικού αριθμού μελετών με θέματα σχετικά με την αγροτικη ανάπτυξη και από το 2009 δημιούργησε και λειτουργεί στο διαδίκτυο ιστοσελίδα προβολης βιολογικών και παραδοσιακών πιστοποιημένων ελληνικών προϊόντων βιοΠοιότητα www.biopoiotita.gr

Αποφασίσαμε λοιπόν και δημιουργησαμε το biobay.gr ένα ολοκληρωμένο και εγγυημένο σύστημα πωλησεων χονδρικης ώστε να βοηθησουμε και τους παραγωγούς να βρουν νέες αγορές αλλά και επιχειρησεις όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστηματα εστίασης, μικρά super market κλπ. να βρουν εγγυημένα προϊόντα σε προσιτές τιμές χονδρικης.
Η ανάγκη της αγοράς υπάρχει.
Tο σύστημα λειτουργεί.
Εγγραφείτε σημερα δωρεάν για πάντα και δοκιμάστε το.