Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Aθλητικό οικολογικό σχολείο λειτουργεί στα Χανιά

ert3.gr
Σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Νέας Χώρας προχώρησαν την Τετάρτη 8/7 τα παιδιά που παρακολουθούν τα μαθήματα του ολοημέρου αθλητικού - οικολογικού σχολείου του δήμου Χανίων. Η πρωτοβουλία είχε συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα.

"Τις τελευταίες ημέρες είχαμε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και σήμερα είχαμε ένα συμβολικό καθαρισμό της παραλίας, ώστε τα παιδιά να σκεφθούν και να αγαπήσουν το περιβάλλον", δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού αθλητικού οργανισμού Γιώργος Ζουμαδάκης.

Το ολοήμερο οικολογικό -αθλητικό σχολείο λειτουργεί όλη την καλοκαιρινή περίοδο από τις 7 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Φιλοξενεί σε 3 περιόδους από 170 παιδιά. Κάθε περίοδος διαρκεί 20 ημέρες και κοντά στα παιδιά βρίσκονται 12 πτυχιούχοι γυμναστές που αναλαμβάνουν από 12-15 παιδιά και 2 ακόμα άτομα που φροντίζουν τα πάντα γύρω από την εκπαίδευσή τους.

Στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών υπάρχει το κολύμπι στη θάλασσα, αθλοπαιδιές σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και μαθήματα οικολογικού περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: