Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

«Πράσινο» πρόγραμμα 4,3 δισ. δολαρίων ανακοινώνει η Samsung

in.gr

H νοτιοκορεατική Samsung Electronics, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών του κόσμου, ανακοίνωσε σχέδιο κόστους 4,29 δισ. δολαρίων για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα από τα εργοστάσιά της και την ανάπτυξη προϊόντων που επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον.

H εταιρεία «δεσμεύεται να μετατραπεί σε μια πραγματικά πράσινη επιχείρηση που τοποθετεί την οικοδιαχείριση στην καρδιά της λήψης αποφάσεων και της ανάπτυξης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιουν-Γου Λι σε εκδήλωση που παρακολούθησε το AFP.

Η πρωτοβουλία «PlanetFirst» («πρώτα ο πλανήτης») αποσκοπεί σε μείωση της εκπομπής αερίων από τα εργοστάσια της εταιρείας κατά 50% και σε μείωση των έμμεσων εκπομπών από όλα τα προϊόντα της κατά 84 εκατ. τόνους έως το 2013.

Η ενεργειακή αποδοτικότητα των προϊόντων θα αυξηθεί έτσι ώστε να ξεπερνά κάθε διεθνές περιβαλλοντικό στάνταρτ, υπόσχεται η εταιρεία.

Η Samsung Electronics είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης και έχει σημαντικό μερίδιο αγοράς και στις επίπεδες τηλεοράσεις και τα κινητά τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: