Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Γυναίκα στην Τυνησία κυοφορεί... 12 μωρά

in.gr

Μια δασκάλα στην Τυνησία που έμεινε έγκυος με τεχνικές υποβοηθούμενες αναπαραγωγής επιμένει να γεννήσει και τα 12 έμβρυα που αναπτύσσονται στη μήτρα της, γράφει την Τρίτη η βρετανική εφημερίδα Sun.

Η γυναίκα κυοφορεί έξι αγόρια και έξι κορίτσια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πώς ακριβώς τα συνέλαβε. Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε έγινε εξωσωματική γονιμοποίηση και οι γιατροί εμφύτευσαν πολλά έμβρυα για να αυξήσουν την πιθανότητα επιτυχίας, είτε η υποψήφια μητέρα ακολούθησε μόνο ορμονική αγωγή και παρήγαγε πολλά ώριμα ωάρια, τα οποία γονιμοποιήθηκαν στη συνέχεια με φυσικό τρόπο.

Στην Ελλάδα και στις περισσότερες δυτικές χώρες οι γιατροί απαγορεύεται να εμφυτεύουν πάνω από τρία έμβρυα σε κάθε κύκλο εξωσωματικής. Σε περιπτώσεις πολλαπλής κύησης, οι έγκυες μπορούν να επιλέξουν να αφαιρέσουν ορισμένα από τα έμβρυα, ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα επιβίωσης για τα υπόλοιπα.

Όμως η Τυνήσια δασκάλα, που ζει στην πόλη Γκάφσα, είναι αποφασισμένη να γεννήσει δωδεκάδυμα.

Πριν από επτά μήνες, πάντως, η Νάντια Σούλμαν από την Καλιφόρνια εξέπληξε τους γιατρούς γεννώντας υγιή οκτάδυμα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να της ζησουν ολα ευχομαι

Ανώνυμος είπε...

αντε ολα να πανε καλα!
dj

plainolebob είπε...

no way

MELINA είπε...

Ακούγεται πολύ όμορφο. Τόσα πολλά παιδάκια μέσα σε λίγο χρόνο και με μια μόνο γέννα. Της εύχομαι να της ζήσουν και να έχει δύναμη.

Iит€я€รรǺитт€ είπε...

Nossa são muitos embriões para um lugar só, não acha?

Parabéns pela notícia

Grande Abraço!

Ορθόδοξος είπε...

Τι να πει κανείς …
Ας πάρουν ένα μήνυμα τουλάχιστον και οι Έλληνες γονείς ώστε να μεγαλώνει η χώρα μας, γιατί τα στατιστικά δεν είναι και πολύ ευχάριστα.
Τα παιδιά είναι ευτυχία!

Ἀχιλλεῦς είπε...

μακάρι να γεννούσαν και οι δικές μας ελληνίδες έτσι!

Epicuros είπε...

Σαν πολλά δεν είναι για να τα γεννήσει ζωντανά; Και πόσο θα ζυγίζει το καθένα, 250 γραμμάρια; Δεν είμαι γιατρός, αλλά δεν βλέπω πολλές πιθανότητες...

Ανώνυμος είπε...

Free Download Hd Movie Best 300 mb movies